Ekonomika provozu v gastronomii

Vaše tržby klesají a náklady na provoz stále rostou? Přestaňte prodělávat statisíce a investujte částku 3.000 Kč do záchrany vaší gastronomické provozovny. Jsme poradci v oblasti gastronomie a hotelnictví. Poradíme a pomůžeme vám s ekonomikou provozu vaší restaurace, kavárny, penzionu nebo hotelu. Jsme připraveni pomoci vám optimalizovat  gastronomický provoz, eliminovat zaměstnanecké ztráty, snižovat vaše náklady s cílem zvýšit tržby a váš zisk.

Jak zvýšit zisk v gastronomii

Dotykový pokladní POS terminálDokážeme eliminovat jeden z nejčastějších problémů gastronomického provozu, kterým jsou tzv. zaměstnanecké ztráty. Máme dostatek zkušeností z oboru gastronomie, jejichž předání vám může otevřít oči a ukázat tu správnou cestu. Pomocí gastro auditu odhalíme všechny finanční úniky, ale také nekalé praktiky vašich zaměstnanců. Výstupem auditu bude analýza, na základě které vám doporučíme, co a jak změnit a jak zvýšit zisk vašeho hotelu, obchodu či restaurace.

 

 

Eliminujeme zaměstnanecké ztráty

Špatná ekonomika v gastronomických provozech bývá nejčastěji zaviněna zaměstnaneckými ztrátami, ať už chtěnými či neúmyslnými. Obě varianty jsou pro firmu smrtelným nebezpečím a mohou vést k rychlému úpadku nebo k plíživé záhubě. Nabízíme systém pro rozpoznání těchto negativních jevů - umíme jednoduchou efektivní formou poukázat na nedostatky zaviněné provozní slepotou nebo nedostatečnou kontrolou.

 

Úmyslné zaměstnanecké ztráty

Úmyslné zaměstnanecké ztráty se podílejí nejen na zdraví ekonomiky provozu, ale  i na snížování spokojenosti zákazníků. Mezi nejčastější chtěné zaměstnanecké ztráty patří:

  • > absence a umělá pracovní neschopnost
  • > umělé prodlužování pracovního procesu cestou nesprávně evidované docházky
  • > podíl na pracovní chybovosti
  • > krádeže a neoprávněné obohacování
  • > snížení výkonu a cílená úmyslná neúčast na přesčasech

 

Nechtěné zaměstnanecké ztráty

Nechtěné zaměstnanecké ztráty jsou často zapříčiněny nepřizpůsobením se požadavkům doby, současným trendům a moderním technologiím. Patří mezi ně:

  • nedostatek školení a vzdělávání personálu
  • častá fluktuace zaměstnanců
  • nízká efektivita pracovního procesu
  • neúmyslná chybovost při účtování
  • práce se zastaralými technologiemi nebo rovnou jejich absence
  • zkáza potravin a nápojů

 


 

Optimalizace gastronomického provozu

Krásná restaurace v PrazeOptimalizace provozu restaurace, hotelu či jiného gastronomického zařízení je v dnešní době nezbytná. Pro zajištění úspěchu tohoto procesu je nutná aktivní součinnost s kompetentními osobami - majitelem či provozním podniku. Základním předpokladem optimalizace provozu je provedení odborného gastro auditu, který odhalí většinu ekonomických problémů. U větších gastronomických projektů je následně potřebná další interaktivní spolupráce v opakovaných konzultacích, nebo se svolává krizový management, který se na restrukturalizaci provozovny podílí.

 

Ekonomický gastro audit

Na několik dnů, týdnů, ale možná i měsíců se staneme součástí vaší restaurace, kavárny, cukrárny, hotelu, penzionu či jiného gastronomického podniku. Budeme hledat z různých úhlů pohledu možné příčiny ekonomické ztráty. Jsme připraveni v případě vašeho souhlasu  provést i hloubkový audit, jít do hloubky a seznámit se i s interními záležitostmí tak, abychom kvalifikovaně odhalii skutečné příčiny. V méně závažných případech postačí služba Mystery shopping.

 

Svolání krizového managementu

Po provedení gastro auditu je možno v souvislosti se závažností a rozsahem zjištěných nálezů svolat krizový management. Jedná se o tým specialistů s dlouholetou znalostí gastro prostředí a rozsáhlými zkušenostmi z tohoto oboru. Členy našeho týmu jsou profesionální šéfkuchaři, vrchní číšníci, gastro manažeři, účetní a ekonomové. Úkolem týmu je vyhodnotit závěry gastro auditu a navrhnout konkrétní postupy pro odstranění ekonomických problémů.

 

Realizace ekonomických opatření

Dle návrhů a doporučení našich odborníků vám předáme analýzu a dokumentaci, která bude obsahovat seznam možných příčin vaší ekonomické krize. Součástí dokumentace jsou i návrhy realizačních kroků, které byste měli pro záchranu vašeho podniku učinit. Při vlastní realizaci opatření vám můžeme být nápomocni a poskytovat odborný dohled nad celým procesem. V průběhu spolupráce můžeme provádět odborné školení vašich zaměstnanců či vedoucích pracovníků a manažerů.

restaurace.jpg

Publikujeme

publikace

Modul SHERIFF

Máte pocit, že vaši zaměstnanci nejsou poctiví, ba dokonce, že vám kradou? Vaše řešení se možná nachází v této video prezentaci.

MODUL SHERIFF

Rychlý kontakt

Pobočka Brno
Špitálka 122/33, 602 00 Brno
Pevná linka: 511 447 444
Mobilní telefon: 725 251 538
E-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pobočka Praha
Na Plzeňce 1236/4, 150 00 Praha 5
Pevná linka: 222 531 222
Mobilní telefon: 775 562 349
E-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pobočka Ostrava
Stodolní 835/17, 702 00 Ostrava
Pevná linka: 555 500 103
Mobilní telefon: 702 119 725
E-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Novinky přímo na váš email

Máte zájem o naše novinky? Zadejte svůj email.

Email bude použit pouze pro naše novinky

Vyhledávání

Systémy pro restaurace

Systémy pro restaurace

Systémy pro obchody

Systémy pro obchody

Systémy pro síť obchodů

Systémy pro síť obchodů

Systémy pro recepce

Systémy pro recepce


Konzultace a poradenství v gastronomii



AWIS Global Systems s.r.o. © 2016

Mystery shopping pro gastronomii - Ekonomika provozu pro restaurace - Systematická gastronomie - Poradenství a konzultace - Mystery shopping nejen v Praze a Brně