Jste zde:   Domovská stránkaPUBLIKACE

Publikujeme aktuality a články o gastronomii

Pravidelně vám přinášíme novinky a odborné publikace z oblasti gastronomie a moderních gastronomických technologií.

 

Vytvořeno 11. srpen 2015 Kategorie: Publikace

Gastro Guide Petra VopátkaJediné řešení, které opravdu zamezí všem personálním ztrátám, je bohužel to, že všechny vyházíte a budete obsluhovat a vařit sám. To samozřejmě není reálné. Můžeme pouze minimalizovat možnosti a prostor pro okrádání Vás a Vašich hostů. Jednou z největších mezer bývá absence pokladního systému (dále jen PS), který poměrně dost restauratérů nechce pořídit kvůli pořizovací ceně.

Číst dál...
 
Vytvořeno 11. srpen 2015 Kategorie: Publikace

Gastro Guide Petra VopátkaZásadní problém bývá v tom, že drtivá většina číšníků a servírek vůbec netuší, co je to doporučování. Jsem přesvědčen, že většina čtenářů se ztotožní se zkušeností, kdy se obsluhy zeptá „Co byste mi doporučil?“ „No, to záleží, na co máte chuť, máme kuřecí, vepřové atd. atd.“ a postupně hostovi předčítají menu. Šílenost! To přeci není žádné doporučení, ale pouze ukázka číšníkovy neschopnosti a neznalosti. Takové „doporučení“ sníží status restaurace ještě před tím, než host ochutná cokoliv z kuchyně či baru, je to odrazující začátek hostova klidného posezení v podniku.

Číst dál...
 
Vytvořeno 24. září 2014 Kategorie: Publikace

Propojení kamerového a pokladního systému aneb, aby vám nic neuniklo!Jednou z unikátních nabídek společnosti AWIS je možnost propojení pokladního a kamerového systému ve vaší restauraci, baru, kavárně či obchodě. Na to, co všechno pokladní modul KAMERA provázaný s kamerovým systémem umí, jsme se zeptali Petra Punčocháře ze společnosti AWIS.

 

 

 

Číst dál...
 
Vytvořeno 29. srpen 2014 Kategorie: Publikace

Nejlepší zákazník je ten motivovaný!

Pravidlo obchodu je jasné a nekompromisní zároveň. Pokud chcete, aby váš byznys byl ziskový, musíte mít zákazníky, kteří u vás budou rádi utrácet. Není možné se spoléhat na to, že si k vám klienti cestu najdou sami a budou se neustále vracet. Musíte je umět přilákat a hlavně – chytit je a nepustit! Konkurence je obrovská, takže je na čase vytáhnout ty nejlepší zbraně. Jaké nástroje motivace zákazníků spolehlivě fungují?

Číst dál...
 
Vytvořeno 29. srpen 2014 Kategorie: Publikace

Jak zamezit fluktuaci zaměstnanců v gastronomii?

Podařilo se vám nalézt skvělé pracovníky přesně podle svých představ? Pak vás čeká ještě jeden pořádně těžký úkol – udržet si je. Je to právě personál, kdo je v neustálém kontaktu se zákazníky, a proto je v této oblasti o kvalitní pracovníky obzvlášť velký zájem. I z toho důvodu gastronomie patří mezi oblasti s velmi vysokou fluktuací zaměstnanců. Tato fluktuace může pro zaměstnavatele znamenat spoustu nepříjemností – náklady na získávání nových zaměstnanců se totiž odhadují na 100 až 150 procent platu špičkového zaměstnance. Odcházející zaměstnanci si navíc odnášejí specifické know-how, kterým mohou následně přispět novému zaměstnavateli. Poradíme vám, jak fluktuaci zaměstnanců zamezit.

Číst dál...
 

Strana 1 z 5

<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>

Petr Vopátek - poradce pro gastronomii

WOPIHO RECEPTY

obchod.jpg

Publikujeme

publikace

Novinky přímo na váš email

Máte zájem o naše novinky? Zadejte svůj email.

Email bude použit pouze pro naše novinky

Vyhledávání

Systémy pro restaurace

Systémy pro restaurace

Systémy pro obchody

Systémy pro obchody

Systémy pro síť obchodů

Systémy pro síť obchodů

Systémy pro recepce

Systémy pro recepce


Konzultace a poradenství v gastronomii



AWIS Global Systems s.r.o. © 2016

Mystery shopping pro gastronomii - Ekonomika provozu pro restaurace - Systematická gastronomie - Poradenství a konzultace - Mystery shopping nejen v Praze a Brně